Zoom devine mai sigur ca să facă școala online și munca de la distanță mai bune

0 2

Zoom a devenit aproape echivalent cu termenul de videoconferințe, după ce în pandemie aplicația a câștigat popularitate enormă.

Cu toate acestea, aplicația nu rămâne fără probleme, iar una dintre cele mai importante dintre acestea se referă la accesul vizitatorilor neinvitați la conferințe – lucru pe care nu ți-l dorești dacă ești profesor și predai elevilor tăi sau chiar dacă vorbești cu prietenii pe Zoom.

Fenomenul de zoombombing a luat amploare, iar în România a fost popularizat de un grup de adolescenți care se distrau deranjând orele online, grupați în jurul denumirii de “Clanul Leilor”.

Deși Zoom are deja numeroase opțiuni de securitate, participanții puteau să distribuire parola unei conferințe și oricine ar fi putut intra.

Acum, Zoom lansează noi opțiuni utile pentru cei care organizează conferințele. Astfel, profesorii, de exemplu, vor avea mai mult control asupra accesului și participării la conferințe sau clase online.

Suspendarea activității participanților

În meniul de Security, cei care au pornit conferința vor avea posibilitatea de a suspenda temporar orice activitate în cadrul grupului.

Prin opțiunea “Suspend Participant Activities” vor fi oprite toate comunicările video, audio, chat, adnotări sau screen share din cadrul grupului sau de către un singur utilizator.

Așadar, dacă un participant deranjează întâlnirea online sau a intrat neautorizat, poți să-l oprești din orice face.

În…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica