Zilele pe Pamant devin mai lungi – Cate ore va avea o zi in viitor?

0 292

Desi noua ni se pare ca timpul trece mai repede, se pare ca cercetatorii sunt de alta parere. Un nou studiu arata detalii destul de surprinzatoare in ceea ce priveste durata unei zile pe Pamant.

Cei care s-au ocupat de acest studiu sunt cercetatorii de la Universitatea Columbia si Universitatea Winsconsin Madison. Obiectivul acestora a fost de a arata cat de mult a variat durata unei zile de-a lungul timpului.

Conform studiilor, o zi in urma cu 1.4 miliarde de ani dura doar 18 ore. Acest lucru se datora faptului ca Luna se afla mai aproape de Pamant, gravitatia sa fiind mai puternica. Toti acesti factori influentau si modul in care planeta se rotea in jurul axei sale. In prezent, Luna se indeparteaza de Pamant cu circa 3.82 cm pe an, lucru care contribuie la scaderea vitezei de rotatie a planetei.

Evident ca nu vom apuca sa vedem acest fenomen de crestere a duratei zilei fiindca Luna se indeparteaza foarte incet si ar dura milioane de ani pana cand se va observa o schimbare semnificativa. Conform expertilor, durata unei zile creste cu 0,00001542857 secunde in fiecare an.

 

Source Yoda
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica