YouTube se laudă cu ce ar fi trebuit să facă de multă vreme: aceste clipuri vor fi interzise

0 0

YouTube nu e doar o platformă pe care vezi videoclipurile artiștilor preferați, ci și un mediu în care se răspândesc tot felul de informații conspiraționiste.

YouTube ia poziție împotriva clipurilor care pot dăuna utilizatorilor. A venit cu decizia de a elimina videourile care conțin dezinformări și manipulări legate de pandemia de Covid, o măsură în linie cu ce au făcut și alți giganți digitali în această perioadă. Numai că, în cazul platformei deținute de Google, lucrurile stau un pic diferit.

Asta pentru că există extrem de multe persoane influente care dețin conturi acolo și încarcă deseori conținut propagandistic, intenționat sau nu.

Acum, YouTube susține că vrea să se concentreze pe clipurile care transmit dezinformări legate de vaccinul anti-Covid. S-ar putea să fie nu numai tardiv, dar și extrem de dificil.

YouTube va interzice clipurile cu mesaje conspiraționiste

Ce face acum YouTube e să înăsprească niște reguli deja existente, dar care nu prea erau respectate. E vorba de cele referitoare la teoriile false şi conspiraţiile legate de pandemie. Platforma de video-uri a arătat că va interzice orice fel de conţinut privind vaccinurile pentru Covid-19 care contrazic cele spuse de autoritățile locale din domeniul sănătăţii sau al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

YouTube va elimina şi afirmaţiile că vaccinul va omorî oameni sau că va provoca infertilitate, sau că vor fi implantate…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica