WhatsApp: Platforma unde dezinformările legate de noul virus prosperă

0 0

Marile companii tech au anunțat că fac eforturi în lupta cu dezinformările de pe platformele sale, însă lucrurile pe WhatsApp este ceva mai greu de controlat.

Internetul e plin de fake news și dezinformări despre noul virus cu care se confruntă în prezent întreaga planetă. Deși autoritățile insistă să-ți iei informațiile necesare doar din surse oficiale, asta nu împiedică informațiile false să se răspândească (de la leacuri miraculoase, până la cifre eronate).

Evident, internetul și rețelele sociale sunt printre cele mai „promițătoare” pentru așa ceva, iar utilizatorii de WhatsApp ar putea fi dintre cei mai afectați. Platforma deținută de Facebook se află acum sub atenția celor preocupați de răspândirea dezinformărilor. Problema e atât de mare încât liderii mondiali recomandă utilizatorilor să nu mai distribuie informații neverificate pe platformă. Poți citi aici mai pe larg despre subiect aici.

De ce dezinformarea e în floare pe WhatsApp

Ai putea crede că Facebook ar putea controla destul de simplu lucrurile pe aplicația sa de mesagerie. Totuși, lucrurile sunt ceva mai complicate de atât. De fapt, chiar caracterul sigur, menit să-ți ofere intimitate, este cel care împiedică compania să ia măsuri mai drastice în ceea ce o privește.

Pe această platformă, toate mesajele trimise sunt criptate end-to-end. Asta înseamnă că doar cel care trimite și cel care primește mesajul poate știi, de fapt, ce…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica