Vulpea care a mers mai mult și mai repede decât trenurile CFR

0 4


O vulpe a dovedit că poate merge mai mult, dar și mai repede decât trenurile CFR de la noi din țară. A mers din Norvegia până în Canada.

O vulpe polară a străbătut 3500 de kilometri în 76 de zile după ce a plecat din Norvegia și a ajuns în Canada. Vulpea a mers 46 de kilometri în fiecare zi. Oare un tren CFR ar fi reușit asta?

Recent, CFR a înregistrat un nou record negativ. Călătorii din două trenuri de pe ruta Timișoara – Mangalia au parcurs un drum care a durat nu mai puțin de 30 de ore până la destinație. Mai puțin de atât îți ia să ajungi până în Statele Unite, cu tot cu escale și schimbat cel puțin două zboruri. Potrivit site-ului CFR, o călătorie cu tren direct dintre Timișoara și Mangalia durează, de fapt, puțin sub 15 ore.

În 2018, trenurile de călători CFR au întârziat în total 3.234.459 de minute, adică peste șase ani într-un singur an.

Revenind la vulpile noastre, animalului, o femelă tânără, i-a fost atașat un dispozitiv de urmărire, prin GPS, în iulie 2017. Vulpea care avea mai puțin de un an a plecat din Arhipelagul Svalbard, Norvegia pe 26 martie 2018, iar după 21 de zile și 1512 km străbătuți pe gheață a ajuns în Groenlanda, pe 16 aprilie 2018. Poate că nu i-a plăcut ceea ce a găsit acolo, așa că a luat-o din nou la pas și pe 1 iulie a ajuns pe Insula Ellesmere în Canada.

Oamenii de știință care au monitorizat-o de la Institutul Polar Norvegian susțin că este una dintre…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica