Vremuri grele pentru Dacia? Anunțul Renault care dă fiori la Mioveni

0 1

Pentru Dacia urmează o perioadă complicată, iar norii negri au fost aduși de pandemia de coronavirus. Renault, compania-mamă, tocmai ce a anunțat rezultatele financiare pentru prima jumătate a anului.

De viitorul și punerea în practică a strategiei Dacia de la Mioveni depinde, evident, și parcursul grupului din care face parte, adică Renault. Numai că rezultatele nu sunt atât de bine și nu vin vești prea bune de la Paris.

Renault tocmai ce a anunțat rezultatele financiare pentru primul semestru al acestui an. Adică fix acea perioadă în care pandemia a început să-și arate colții și să și muște ulterior. Iar veștile, cum spuneam, nu-s dintre cele mai bune.

Anunțul Renault care dă fiori la Dacia

Renault anunță o pierdere uriașă – de peste 7 miliarde de euro în primele șase luni ale anului, din care doar două miliarde de euro reprezintă pierderi din activități operaționale. E adevărat că nu Dacia trage în jos grupul, ci Nissan.

Restul de patru miliarde reprezintă pierderi generate de Nissan. Grupul, per total, a reușit să vândă doar 1,26 milioane de vehicule,  cu 35% mai puțin decât anul trecut, peste media pieței, care a scăzut cu circa 28%.

În acest context, veniturile Renault Group au fost de 18,4 miliarde euro, cu 34,3% mai mici decât în 2019, iar marja operațională a fost negativă, 1,2 miliarde pierderi, față de 1,6 miliarde profit anul trecut, reprezentând 6,5% din venituri. Anul trecut, profitul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica