Vom primi a treia doză de vaccin? Răspunsul ar putea veni din Marea Britanie

0 1

Marea Britanie se poate mândri la această oră cu una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare din lume. Totuși, varianta Delta a coronavirusului a determinat autoritățile de aici să amâne ridicarea restricțiilor. De asemenea, se vorbește despre un al treilea rapel cu ser anti-Covid-19.

La finele acestei luni, britanicii așteptau ridicarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Premierul Boris Johnson a anunțat că ridicarea restricțiilor va fi amânată cu patru săptămâni. De vină pentru această situație ar fi răspândirea îngrijorătoare a variantei Delta a noului coronavirus, despre care oamenii de știință spun că este mult mai contagioasă decât varianta originală.

Totuși, paradoxal este că Marea Britanie are una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare din lume.

Peste 42 de milioane de oameni au primit deja prima doză de vaccin anti-Covid-19 în Regat, adică aproximativ 80% din populația adultă, în timp ce peste 30 de milioane de oameni au primit deja a doua doză.

UK se așteaptă la un nou val pandemic în iarnă

Un expert în sănătate publică din Marea Britanie a declarat că vede cu pesimism venirea iernii, în ciuda programului de vaccinare de succes din UK.

Într-un discurs adresat joi Confederației NHS, medicul șef Chris Whitty a declarat că actualul val de infecții cauzat de varianta Delta va fi probabil urmat de un alt val în timpul iernii.

Analizele publicate luni de la Public…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica