Vom avea o simulare a Pământului: „Pregătiți-vă pentru un geamăn digital al întregii planete”

0 2

Oamenii de știință europeni au început să lucreze la un plan ambițios pentru a preveni viitorul schimbărilor climatice. Și anume, reconstruirea unei versiuni virtuale a întregului Pământ pe care să o poată folosi pentru a juca diferite scenarii.

„Geamănul digital” al Pământului, așa cum este descris în cercetările publicate luna aceasta în revista Nature Climate Change, este de așteptat să servească ca un fel de simulare care le va permite oamenilor de știință să studieze impactul diferitelor politici climatice și a altor factori, atunci când este completă.

Alimentând această simulare cu date exacte despre climă și vreme – precum și date despre activitățile umane – cercetătorii speră că îi va ajuta să-și dea seama ce pași vor ajuta sau nu la salvarea mediului și la atenuarea schimbărilor climatice globale.

Planeta virtuală face parte dintr-un program de zece ani al Uniunii Europene numit “Destination Earth”. Scopul final este de a stabili un curs de acțiune care va ajuta Europa să atingă neutralitatea netă a carbonului până în 2050, potrivit unui comunicat de presă al ETH Zurich privind proiectul.

Simularea planetei Pământ ne-ar putea ajuta să combatem încălzirea globală

Oamenii de știință din spatele proiectului indică decenii de îmbunătățiri ale modelelor meteorologice și climatice, ca dovadă că proiectul ar putea funcționa. Autorii văd, de asemenea, un mare potențial în inteligența…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica