Virusuri antice: unde au fost descoperite și cum ne afectează

0 0

Cercetătorii din statul Ohio care lucrează pe platoul tibetan din China au descoperit virusuri antice. Acestea au fost găsite într-un miez de gheață pe care echipa le-a obținut în cadrul expediției sale.

Oamenii de știință au descoperit virusuri vechi de 15.000 de ani în două dintre eșantioanele care nu au mai fost văzute până acum. Aceste virusuri au supraviețuit pentru că au rămas înghețate pentru o perioadă de mii de ani.

Rezultatele studiului au fost publicate recent, care au cerut echipei să creeze o nouă metodă de analiză a microbilor și a virusurilor din gheață, fără a o contamina. Ghețarii s-au format treptat și, împreună cu praful și gazele, s-au depus cantități semnificative de virusuri în gheață. Ghețarii din China nu sunt bine studiați, iar cercetătorii spun că scopul lor a fost să folosească informațiile din studiul lor pentru a reflecta mediile din trecut.

Miezul de gheață a fost colectat în 2015 din calota glaciară Guliya din vestul Chinei. Au fost colectate la altitudini mari, cu originea situată la peste 6.700 de metri deasupra nivelului mării. Miezurile conțin gheață acumulată an de an, prinzând tot ceea ce plutea în atmosfera din jurul lor în timp ce înghețau.

Virusuri antice cu o vechime de aproximativ 15.000 de ani

Oamenii de știință notează că straturile creează o linie de timp care poate fi utilizată pentru a înțelege mai multe despre schimbările climatice, microbi, virusuri…



Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica