Vin banii pentru afacerile românești. Ce trebuie să știi, dacă aștepți un ajutor financiar de la stat

0 0

Guvernul a a aprobat miercuri proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care modifică importante scheme de ajutor de stat pentru întreprinderile mici și mijlocii din țara noastră.

Conform deciziei Guvernului, fondurile alocate Măsurii 3, vor fi mutate la Măsura 2.

„Azi a trecut şi proiectul de Ordonanţă de Urgenţă de modificare a OUG 130/2020 prin care mutăm finanţarea şi banii care erau pe Măsura 3 pe Măsura 2, pentru a putea face plăţile. Deci am deblocat fonduri pentru Măsura 2. Pe Măsura 2 avem o problemă, un deficit de finanţare, care acum va fi mult redus, vom vedea exact cu cât. Avem şi estimări în interiorul ministerului, dar depinde de mai mulţi factori. Este o veste bună pentru IMM-urile care aşteaptă bani şi este o veste bună pentru toată lumea, pentru că înseamnă absorbţie de bani europeni”, a explicat, miercuri, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, la finalul şedinţei de Guvern.

„Măsura 3, în varianta prezentă, va fi anulată din cauza suspiciunilor de fraudare, confirmate de DNA prin începerea unei urmăriri penale în rem. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii curente nu vor fi restricționati prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi”, a mai transmis Minsiterul Economiei.

De asemenea, e important de menționat că fondurile pentru Măsura 2 au fost majorate cu 500 de milioane de euro fără acoperire anul trecut.

„Anul acesta MEAT…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica