VIDEO Prima cursă de mașini zburătoare din lume

0 3

Prima cursă de mașini zburătoare din lume a avut loc pe cer pentru prima data în lume. Acest eveniment pregătește scena pentru un cu totul nou tip de ligă de curse.

În februarie, Alauda Racing, o companie aerospațială eVTOL australiană, a dezvăluit Airspeeder Mk3, o mașină zburătoare elegantă, asemănătoare unei drone, construită pentru viteză. Acum, Mk3 a decolat pentru prima dată, într-o locație nedezvăluită din Australia de Sud. În videoclipurile postate, quadcopterul elegant decolează și zboară fără efort, într-un peisaj deșertic.

Quadcopterul este menit să concureze cu altele, ca parte a unui turneu numit EXA. Alauda speră într-o zi să aibă până la patru echipe care să concureze în trei evenimente, la nivel mondial.

Există, totuși, o singură avertizare: piloții, care sunt atât bărbați, cât și femei, nu vor fi în scaunului șoferului. Vor conduce mașinile zburătoare de la distanță, în timp ce se află în interiorul unui simulator. Cu toate acestea, echipele lor vor fi însărcinate să înlocuiască bateriile pe tot parcursul cursei, echivalentul unei opriri la boxe (pit stop) în cursele de Formula 1.

Airspeeder Mk3 a fost conceput pentru a imita cadrul unei mașini zburătoare capabile să găzduiască un pilot uman. Mk3 este și rapid. Datorită transmisiei sale care produce 320 de kilowați de putere, poate accelera de la 0 la aproape o sută de kilometri la oră în doar 2,8 secunde.

Poate într-o bună…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica