VIDEO Pozele realizate de NASA în spațiu sunt alb-negru. Cum le face color

0 19

Toate fotografiile făcute de NASA în spațiu cu ajutorul telescopului Hubble sunt alb-negru. Care este explicația și cum le dă NASA culoare?

Dacă ai avut ocazia să vezi câteva fotografii realizate de NASA în spațiu, probabil ai observat că sunt colorate. Însă, inițial aceste fotografii au fost alb-negru. Asta pentru că NASA utilizează câteva filtre din cameră care scot imagini fără culoare, pentru a putea capta o cantitate mai mare de informație.

Ulterior, imaginile sunt prelucrate de specialiștii de la NASA și astfel rezultă fotografiile iconice spectaculoase pe care le vezi tu.

Cea mai spectaculoasă fotografie făcută de NASA în spațiu

Cu siguranță cea mai spectaculoasă realizată de NASA în spațiul cosmic este cea în care a reușit să cuprindă 15.000 de galaxii în același cadru. Este imaginea cu cel mai larg câmp vizual asupra spațiului și de cea mai înaltă calitate de până acum.

Această imagine uimitoare a fost publicată pe pagina oficială online a agenției, alături de explicațiile specialiștilor pentru acele puncte luminoase. Mai exact, NASA explică în poza care pare a fi un wallpaper obișnuit sunt 15.000 de galaxii, dintre care 12.000 sunt stele în formare.

Bineînțeles, imaginea a fost capturată tot cu ajutorul telescopului Hubble prin combinarea luminii ultraviolete, cu cea infraroșie. Lumina ultravioletă era piesa lipsă din puzzle-ul studierii cosmosului, spun cei de la NASA. În plus, calibrul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica