VIDEO Inevitabilul s-a produs: inteligența artificială la fel de abilă ca un om, conform Microsoft

0 1

Inteligența artificială este un subiect foarte important pentru giganții din tech, iar companii precum Microsoft sau Google fac investiții fabuloase în acest domeniu.

Încă din 2016, cei de la Google se lăudau cu faptul că un algoritm de inteligență artificială face o treabă decentă în a descrie conținutul imagini. La acel moment, se vehicula o acuratețe de 94%. Acum, cei de la Microsoft sunt convinși că au ajuns chiar mai departe decât atât.

Conform cercetătorilor gigantului din Redmond, abilitățile descriptive ale unui nou algoritm de inteligență artificială au depășit performanța unui om în a înțelege ce vede. Ca referință, există un test obiectiv în acest sens accesibil aici, iar creația Microsoft se află în vârful clasamentului. Benchmark-ul cu pricina este intitulat nocaps image captioning.

În testele interne realizate de Microsoft, noul AI este de două ori mai performant decât cel pe care îl folosește din 2015 pentru identificarea fotografiilor pe care le găsești pe Bing. Partea interesantă este însă că Microsoft nu are nicio intenție să țină noua tehnologie doar pentru uz intern.

În schimb, oferă noul algoritm de inteligență artificială ca o componentă în cadrul abonamentelor la Azure Cognitive Services. Astfel, orice dezvoltator de aplicații poate integra această componentă software în propriile aplicații. De asemenea, mecanismul a fost deja incorporat în aplicația Microsoft destinată…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica