VIDEO Cum a aterizat roverul Perseverance pe Marte: NASA a publicat acum filmările

0 2

Cei de la NASA sunt foarte mândri de performanța atinsă de roverul Perseverance pe planeta Marte. Din acest motiv, au început să publice mai multe clipuri impresionante în mediul online.

Dacă ești fascinant de eforturile NASA din ultimii ani legate de explorarea planetei Marte, ar fi bine să urmărești performanța agenției spațiale pe toate rețelele sociale. O serie importantă de clipuri au ajuns în spațiul online în ultimele 24 de ore legate de roverul Perseverance și aterizarea sa pe planeta Marte.

Cu puțin peste trei minute, videoclipul publicat dezvăluie imaginile mai multor camere situate în diferite locuri ale modulului, după intrarea acestuia în atmosfera marțiană: una arată desfășurarea parașutei supersonice, alta, situată sub rover, terenul marțian apropiindu-se, și alte două perspective înfățișează rover-ul depus treptat pe sol, suspendat de trei cabluri, ca în imaginea de mai sus.

Aceste postări vine în contextul în care, Roverul Perseverance al NASA a reușit să ajungă cu bine pe suprafața lui Marte, trecând cu succes de cele ”șapte minute de groază” de după intrarea în atmosferă. Misiunea a costat 2,7 miliarde dolari, iar roverul este cel mai sofisticat de până acum și conține o mulțime de experimente științifice. Dacă totul va merge bine, pe Marte va fi testat un elicopter special, dar și un instrument care va încerca să producă oxigen, extrăgând cu o pompă dioxid de carbon. Țelul suprem…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica