VIDEO Ce se întâmplă cu plămânii tăi, dacă ești infectat cu coronavirus

0 2

În cazul celor care suferă de o variantă mai agresivă de coronavirus Covid-19, ambii plămâni ajung să intre în colaps. Un clip video explică întregul proces.

Cei de la New York Times au creat o animație pornind de la informațiile științifice pe care le avem la această oră despre modul în care progresează infecția cu coronavirus. În momentul în care majoritatea bolnavilor ajung la terapie intensivă, ei prezintă o formă de pneumonie severă care afectează ambii plămâni. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, aceasta este cea mai dureroasă consecință a bolii.

Spre deosebire de alte afecțiunii respiratorii, coronavirus se agravează brusc, după aproximativ 7 zile de simptome ușoare. În majoritatea cazurilor, apare un sindrom de detresă respiratorie acută (SDRA). În acele momente, plămânii nu mai furnizează suficient oxigen pentru organele vitale și este nevoie de ventilare artificială.

„​În încercarea de a distruge virusul, celulele sistemului imunitar eliberează substanțe numite citokine în special proteaze care digera și țesuturile normale ale plămânilor. Descărcarea acestei furtuni de citokine lezează atât capilare pulmonare, cât și săculeții alveolari la nivelul cărora au loc schimburile gazoase (intrarea oxigenului în sânge și eliminarea bioxidului de carbon din sânge).

Alveolele practic sunt inundate cu lichid din capilare (infiltrat inflamator) și nu-și mai pot îndeplini rolul de schimb…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica