VIDEO ”Armata” de balene ucigașe face ravagii în Spania și Portugalia: cum s-au organizat

0 2

Pe coasta Spaniei și Portugaliei, navigatorii se confruntă cu un fenomen nemaiîntâlnit. Grupuri de balene ucigașe sau orci au început să facă ravagii.

În ultimele săptămâni, viața turiștilor de pe coasta Spaniei și Portugaliei a devenit semnificativ mai dificilă. Indiferent dacă navighează cu o barcă micuță sau un yacht de dimensiuni semnificative, foarte mulți dintre ei au fost atacați într-o manieră neobișnuit de agresivă. Atacurile au fost inițiate de balene ucigașe.

Oamenii de știință fac eforturi semnificative pentru a înțelege fenomenul. Dacă s-ar fi întâmplat o dată sau de două ori, le-ai fi putut trece la excepții sau coincidențe, dar supărarea orcilor a devenit foarte greu de ignorat sau contestat.

În ultimele două luni, din sudul până în nordul Spaniei, marinarii au lansat mai multe apeluri de urgență după ce ambarcațiunile lor au fost atacate. Două bărci și-au pierdut cârma, cel puțin un membru al echipajului s-a ales cu vânătăi în urma impactului, iar alte câteva bărci au suferit și ele serioase daune, relatează The Guardian.

Cel mai recent eveniment s-a produs vineri, în zona Coruna, pe coasta de nord. Halcyon Yachts se îndrepta spre Marea Britanie când o balenă ucigașă a decis să se izbească de ambarcațiune de cel puțin 15 ori. Călătoria a fost anulată, iar ambarcațiunea s-a întors în portul de plecare pentru reparații.

Mamifere extrem de inteligente, orcile sunt cea mai mare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica