VIDEO Acest robot poate cânta la pian: care este tehnologia din spatele invenției

0 1

Roboții “soft” încă tind să se bazeze pe electronica dură pentru a funcționa, dar o nouă invenție ar putea reduce nevoia de cipuri necesare pentru funcționarea unui robot.

Cercetătorii UC Riverside au dezvoltat o tehnologie bazată pe memorie pneumatică, pe computer, pe care o folosesc pentru a ajuta un robot „soft” să apese tastele.

În loc de tranzistoare convenționale și circuite electrice, memoria „alimentată cu aer” se bazează pe supape microfluidice care controlează fluxul de aer. Presiunea atmosferică într-o supapă dată reprezintă un „0” binar, în timp ce un vid indică un „1”. Memoria dezvoltată de cercetători are o gamă suficient de complexă a acestor supape, pentru a funcționa ca un cip RAM de 8 biți. Nu tocmai puternic, dar suficient de bun încât o pereche de mâini de robot să poată cânta la pian „Mary Had a Little Lamb” într-un ritm lent, dar constant.

Tehnologia este departe de a fi gata pentru utilizarea de zi cu zi. Pe lângă îmbunătățirile necesare complexității și vitezei, un robot ar avea nevoie de versiuni soft ale procesoarelor și ale altor componente, pentru a elimina complet nevoia de electronică rigidă.

Cu toate acestea, obiectivul este clar. Memoria pneumatică ar putea reduce cel puțin nevoia de cipuri la roboții „soft” și indică un viitor al roboticii complet flexibile.

Un „robot” a învățat să tasteze pe telefon fix cum o faci tu ca om

Oricât de mult ne-am…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica