Vești proaste pentru Dacia: ce rezultate financiare a avut Renault în 2020

0 1

Francezii nu au deloc motive să deschidă șampania după rezultatele înregistrare în 2020. Vestea proastă e că ar putea exista unele repercursiuni și la Dacia, constructorul autohton.

Renault a venit cu rezultatele financiare pentru 2020, an marcat de pandemia de coronavirus. Iar veștile nu-s deloc bune. Cum era de așteptat, criza sanitară a adus o criză în întreaga industrie auto, dar declinul e diferit de la un producător la altul. Pentru francezi, lucrurile nu stau așa cum și-ar fi dorit.

Producătorul a anunțat o pierdere record pentru companie. Scăderi au fost pe toată linia: de la vânzări, venituri și profit operațional.

Ce a însemnat 2020 pentru Renault și Dacia

Grupul francez a înregistrat pierderi de 8 miliarde de euro, mai grav chiar decât estimările analiștilor care prognozau o pierdere netă de 7,4 miliade de euro. E cel mai slab rezultat din istorie.

E o scădere de 21,3% a vânzărilor mărcilor din grup, la 2,95 milioane de unități. În consecință, veniturile companiei au scăzut și ele, cu un procent apropiat, 21,7%, la 43,5 miliarde euro. Pierderea operațională generată de Renault s-a situat la 0,8% din venituri, respectiv 337 milioane de euro.

În trimestrul al doilea, lucrurile au stat un pic mai bine. Planul de redresare a fost, așadar, bine gândit.

Astfel, scăderea veniturilor a încetinit la -8,9%, în a doua parte a anului, iar compania a reușit să obțină un profit operațional de 866 milioane de euro…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica