Vești bune: cum poate furniza COVAX două miliarde de vaccinuri în toată lumea

0 0

De la începutul pandemiei, cercetătorii din întreaga lume fac eforturi pentru a dezvolta un vaccin împotriva Covid-19. COVAX s-ar putea dovedi o inițiativă din care multă lume va avea de câștigat.

COVAX e o inițiativă comună în cadrul căreia mai multe țări depun eforturi împreună pentru a aduce un vaccin împotriva Covid-19. Cercetătorul şef al Organizaţiei Mondiale Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, a declarat că orice ţară care sprijină iniţiativa de finanţare COVAX are şanse mai mari să obţină un vaccin de succes pentru COVID-19.

Se cer bani, așadar, dar se și promite ceva în schimb.

COVAX, inițiativa care ar putea salva lumea

Soumya Swaminathan crede că eforturile trebuie să fie comune. Cu cât mai multe ţări se vor alătura COVAX, o schemă menită să garanteze accesul rapid şi echitabil la nivel global la vaccinurile pentru COVID-19, cu atât mai mari vor fi şansele de succes, transmite OMS.

Peste 75 de ţări şi-au exprimat interesul de a se alătura COVAX, care este condus de alianţa pentru vaccinuri GAVI, OMS şi Coaliţia CEPI pentru inovaţiile în domeniul pregătirilor pentru epidemii.

Obiectivul său este de a furniza două miliarde de doze de vaccinuri eficace aprobate pentru COVID-19, până la sfârşitul anului 2021. Iar acest efort vine în contextul în care țările bogate, precum SUA, ar vrea să dezvolte vaccinul și să asigure mai întâi dozele necesare pentru cetățenii americani. În această…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica