Vestea salvatoare pentru românii cu rate: Guvernul vrea 9 luni de amânare

0 0

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a spus că pregătește o OUG prin care românii să-și amâne ratele până la finalul anului. Sigur, vor fi condiții de respectat, dar e o veste bună pentru cei care nu vor avea bani în perioada asta.

Florin Cîțu a explicat că există o soluție. A propus băncilor să permită o amânare până la nouă luni. „Aici, fiecare cetățean va decide care este perioada pentru care să își amâne ratele. Se va face la cerere, nu e nevoie de niciun certificat de urgență, nu e nevoie de alte piedici. Cei care cred că nu pot face față în această perioadă și vor să-și amâne ratele la bancă vor face cerere la bancă. Detaliile vor fi în OUG pe care o voi propune [pe 26 martie] în ședința de Guvern”, a explicat acesta.

Totodată, ministrul a spus că va putea fi posibilă amânarea pentru orice tip de credit.

Decizia Guvernului pentru rate va fi pentru tot sistemul bancar

„Cei care au rate la bancă și doresc să-și amâne ratele vor putea face o cerere, persoane fizice și persoane juridice, și în baza acestei cereri pot să beneficieze de o amânare a plății ratelor pe o perioadă de până la 9 luni este propunerea mea în acest moment, discutată și cu BNR și cu sistemul bancar. Ne-am asigurat că va fi lichiditate în sistem. De aceea au durat mai mult aceste discuții, ca să ne asigurăm că, dacă se amână ratele pentru 9 luni, sistemul bancar n-o să aibă probleme de finanțare. Știm sigur…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica