Veste proastă pentru români: Guvernul vrea taxă de înmatriculare. Cum s-ar aplica?

0 1

Taxa de înmatriculare a fost și n-a fost cea mai bună idee din România ultimilor ani. Ludovic Orban, premierul României, a revenit acum pe subiect și-a zis că vrea așa ceva în timpul mandatului său. Există însă o condiție.

Premierul Orban a spus că susţine taxa de înmatriculare. Aceasta, conform lui, s-ar aplica mașinilor aflate la prima înmatriculare. Taxa ar trebui să ţin cont de cât de mult poluează mașina, înainte de toate. Dacă voiai și-o veste bună, taxa nu se va introduce până când nu va fi o soluție agreată de Comisia Europeană.

Prima taxă de înmatriculare a fost teribil gestionată. Acum, Costel Alexe, ministrul Mediului, a spus că, din datele pe care le deţine, din bugetul de 2,4 miliarde de lei al Ministerul Mediului circa 1,8 miliarde au fost cheltuite pentru restituirea acestei taxe. „PSD a scos această taxă, din păcate nu a venit cu o soluţie astfel încât să îmbunătăţim calitatea aerului”, a afirmat acesta.

Ținta acestui minister, după cum a spus Alexe, e să implementeze programe care să aducă îmbunătăţiri în ceea ce priveşte calitatea aerului.

Cum vede Ludovic Orban taxa de înmatriculare

Premierul Orban a pornit de la cuantumul taxei, care ar trebui să depindă de cantitatea de noxe eliberate în atmosferă.

„Formulele care au fost încercate au intrat în contradicţie cu reglementările la nivel european. Se ştie că taxele indirecte trebuie să respecte reglementările europene….Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica