Veste proastă pentru Digi | RCS-RDS în Ungaria: de ce a fost exclus din licitația 5G

0 5

În vara lui 2019, grupul Digi | RCS-RDS a anunțat primele puncte 5G din România. Se pregătește astfel pentru rețeaua viitorului. Dar lucrurile nu stau prea bine în Ungaria, unde operatorul voia să participe la licitația pentru 5G.

Digi Communications, adică divizia serviciilor mobile din grupul Digi | RCS-RDS, a fost exclusă din procedura de licitaţie pentru acordarea de frecvenţe de telefonie mobilă 5G din Ungaria. Anunțul a venit de la Autoritatea Maghiară pentru Media şi Telecomunicaţii (NMHH).

Vestea de acum vine la circa două luni după o decizie preliminară conform căreia operatorul din România era exclus. Astfel, vor participa doar Magyar Telekom (divizia locală Deutsche Telekom), Vodafone şi Telenor. Motivul pentru care grupul Digi | RCS-RDS a fost exclus, conform NMHH, e că nu a îndeplinit criteriile necesare pentru depunerea de oferte. Alte detalii n-au fost oferite.

Ce mai poate face Digi | RCS-RDS acum

Următorul pas, dacă operatorul dorește să facă asta, e o acțiune în instanță. Cât despre procedura de atribuire a frecvenţelor 5G în Ungaria, aceasta a început în iunie. Planul era ca atribuirea să fie finalizată până la începutul lui noiembrie.

În cazul României, unde Digi | RCS-RDS va participa la licitație, Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a anunțat că licitația se va derula în prima jumătate din 2020. Dar asta doar…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica