Veste proastă pentru Dacia în lupta cu Ford Puma: cât de sigură e mașina?

0 15

Din acest an, Dacia are concurență pe piață locală din partea Ford. Puma e modelul care a atras cel mai mult atenția, iar acum reușește o performanță spectaculoasă.

Ford Puma e mașina produsă la Craiova și care, la un anumit nivel de preț, concurează cu Dacia Duster. Dar dintre cele două mai sigură este Puma. O confirmă testele EuroNCAP.

Ford Puma a primit cinci stele din cinci la testele EuroNCAP. Dar pentru Ford nu-i chiar o surpriză. Prima mașină produsă în România care a primit cinci stele la testele de siguranţă a fost B-Max în 2012. Au fost însă actualizate standardele și acum sunt mai stricte. Spre comparație, Duster a ajuns la trei stele din cinci.

De ce Ford Puma e mai sigură decât Dacia

Pentru siguranţa adulţilor, maşina a primit un punctaj de 94% siguranţă pentru adulţi, 84% pentru copii, 77% pentru pietoni şi 74% pentru sistemele de asistenţă. Ford Puma are airbaguri frontale, laterale, cortină, sistem de frânare de urgenţă care detectează maşini, pietoni, biciclete şi funcţionează atât în oraş, cât şi în extraurban. De asemenea, maşina dispune de sistem pentru păstrarea benzii de rulare.

Ca idee, dat fiind că Puma concurează cu Dacia Duster, mașina produsă la Mioveni a primit cele trei stele în 2017. Iar punctajele pentru siguranță sunt următoarele: 71% pentru protecţia adulţilor, 66% a copiilor, 56% a pietonilor şi 37% în ceea ce priveşte sistemele de asistenţă.

Cu siguranță…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica