Veste proastă de la Telekom: de ce dă afară sute de angajați

0 34

La mijlocul lui august, Telekom a informat că va concedia câteva sute de angajați. La acel moment, compania a spus că o face ca să ducă mai departe transformarea pe care a pregătit-o. Pe fondul veștilor despre vânzare, anunțul Telekom nu a fost deloc bine văzut.

„Compania [Tekeom] a derulat toate procedurile legale premergătoare acestor concedieri. În funcţie de vechime, persoanele care vor fi concediate vor beneficia de un anumit număr de salarii compensatorii, conform contractului colectiv de muncă încheiat cu societatea”, au declarat pentru Adevărul surse apropiate operatorului telecom.

Aproape 700 de angajați urmează să fie concediați de către Telekom. Atât de la divizia fixă, cât și de la cea mobilă, operatorul susține că acest pas era necesar pentru transformarea prin care trece. Sunt vizați 692 de angajați dați afară acum. Asta din totalul de 5.831 de angajaţi existenţi. Sunt vizate 438 de poziţii de la Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) și 254 de poziţii de la Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote).

Cum decide Telekom pe cine dă afară și pe cine nu

În august, Telekom a transmis că ce face acum e continuarea procesului de transformare. Astfel, asigură creşterea pe termen lung a grupului de companii. „Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare”, a comunicat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica