Veste proastă de la specialiști: multă lume va fi expusă la virus ani de zile de aici încolo

0 2

Toată lumea se concentrează în acest moment pe dezvoltarea unui vaccin împotriva noului tip de virus și punerea lui pe piață. Numai că se uită un aspect extrem de important.

Cercetătorii din toată lumea se concentrează pentru a veni pe piață cu un vaccin care să se dovedească eficient în imunizarea populației în fața noului tip de virus. Există speranțe de la câțiva producători, ceea ce-i face pe mulți să creadă că un vaccin va fi comercializat la sfârșitul anului sau pe la începutul anului viitor.

Este o veste bună, desigur, dar trebuie luate în calcul mai multe aspecte. Statele dezvoltate au făcut deja precomenzi de sute de milioane de doze de vaccin. SUA și Europa, spre exemplu, au pus deja banii jos pentru companii despre care cred că vor veni cu rezultate. Numai că populația lumii e de ordinul miliardelor.

Dacă producția nu accelerează extrem de rapid, atunci nu se vor găsi suficiente doze de vaccin ca să ajungă la toată lumea. Și ar putea dura ani de zile până când vaccinul va ajunge în toate colțurile lumii.

Mare parte din populație va fi expusă la virus ani de zile de aici încolo

India anunță că analizează în prezent autorizarea de urgenţă a unui vaccin împotriva noului coronavirus, în special pntru vârstnici şi persoane care lucrează în medii foarte riscante, în condiţiile în care numărul infecţiilor din ţară a depăşit 4,75 de milioane, spunea ministrul Sănătății.

”India…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica