Veste foarte bună pentru românii din Franța: ce ar putea primi de la guvernul francez

0 1

Spre deosebire de alte țări care încearcă să alieneze străinii și să forțeze oamenii să se întoarcă în țara din care au plecat, Franța îmbrățișează o cu totul altă atitudine.

Într-o mutare surprinzătoare a guvernului de la Paris, străini care au lucrat în prima linie a luptei anti-Covid tocmai au primit cea mai bună veste. Indiferent dacă ești român, bulgar, polonez sau de orice altă naționalitate, ai prioritate în obținerea cetățeniei franceze. Decizia a fost făcută publică în ultimele 24 de ore și se referă la fiecare străin.

În mod previzibil, vor exista verificări pentru a se preveni abuzul noii prevederi guvernamentale, dar discutăm de o veste foarte bună pentru cei care se chinuie de câțiva ani să obțină cetățenie. Guvernul francez a trimis o directivă oficialilor locali pentru „recunoaşterea muncii lucrătorilor străini în timpul pandemiei” prin accelerarea naturalizării acestora.

Printre cei avuți în vedere sunt colectorii de deşeuri, agenţii de pază şi îngrijitorii de copii și de bătrâni, relatează Mediafax. Cu alte cuvinte, nu discutăm doar persoanele din sistemul medical, ci și de cei care au redus presiunea asupra statului francez în ultima jumătate de an prin activitățile lor obișnuite.

Ministrul Cetăţeniei din Franța, Marlène Schiappa, a declarat că țara vrea să-şi arate recunoştinţa faţă de cei care au dovedit ataşament faţă de naţiunea franceză. „Ţara…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica