Veste bună dacă vrei mașină electrică sau hibrid: ce se întâmplă cu programul Rabla Plus

0 2

Interesul pentru mașini prietenoase cu mediul, adică electrice sau hibrid, e crescut în această perioadă. Statul se comportă în concordanță cu această situație.

Statul a decis să suplimenteze bugetul pentru Rabla Plus, programul guvernamental prin care primești subvenții de la stat pentru achiziția unui model electric sau hibrid. Administraţia Fondului pentru Mediu va adăuga 20 milioane de lei la bugetul alocat persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla Plus.

Cele 200 de milioane de lei alocate iniţial au fost epuizate în numai două luni.

Buget suplimentat la Rabla Plus

Interesul cetățenilor e crescut și impulsionat de faptul că valoarea tichetelor acordate pentru achiziția unui model electric sau hibrid e cea mai mare din Europa.

„Bugetul alocat iniţial pentru persoanele fizice, în valoare de 200 de milioane de lei a fost rezervat integral la aproximativ 2 luni de la lansarea programului, demonstrând interesul cetăţenilor faţă de autovehiculele electrice, mai prietenoase cu mediul înconjurător”, se menţionează într-un comunicat al AFM.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou.

Potrivit sursei citate, cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica