Veniturile marilor directori, dacă te visezi CEO: la ce să te aștepți

0 0


Cred că toți ne visăm patroni. Să avem afacerile noastre și să nu fim subalternii nimănui. Iată care sunt veniturile marilor directori, dacă te visezi CEO și la ce să te aștepți.

Patronii își cumpără vile de sute de mii de euro, bolizi cu sute de cai putere și vacanțe în destinații exotice, pe spatele angajaților. Motivant, nu? Pentru antreprenor, evident! Cam la fel de “motivante” par a fi şi discrepanţele salariale dintre managerii companiilor listate pe Wall Street, membre S&P 500, şi salariile medii ale angajaţilor lor. Cei de la STATISTA au furnizat recent câteva informaţii referitoare la aceste diferenţe, pornind de la datele Oficiului Muncii din SUA.

Veniturile marilor directori, mult mai mari decât salariile angajaților

Potrivit analiştilor, un CEO al unei companii din S&P 500 a câștigat anul trecut în medie cam 15,5 milioane de dolari, adică de 299 de ori salariul mediu al muncitorilor. Se pune problema astfel: câştigă şeful prea mult sau câştigă angajatul prea puţin? Şi ar trebui să ţinem cont şi de faptul că un CEO are o parte importantă din venituri legată de atingerea performanţelor asumate în faţa acţionarilor. Nu e mai puţin adevărat, aceste performanţe nu se pot face fără angajații lui, deci corect ar fi să aibă şi ei câteva beneficii.

Dar revenind la statistici, cel mai pronunțat decalaj salarial între lucrători și angajați este în sectorul discreționar, care include nume bine…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica