Vehiculele electrice pot provoca și probleme: ce se întâmplă cu forța de muncă din Italia

0 0

Tranziția către mașinile electrice ar putea pune în pericol 60.000 de locuri de muncă în Italia, a declarat unul dintre principalele sindicate ale metalurgiștilor din țară.

Mai mult, acesta a cerut guvernului să susțină un sector care este „copleșit de schimbări”.

Analiștii  spun că sectorul auto din Italia ar putea fi afectat mai greu decât în ​​altă parte din cauza dimensiunii medii-mici a firmelor din țară și a amplorii investițiilor necesare pentru a se conforma cu planul climatic „Fit-For-55” al Uniunii Europene de reducere a emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% față de nivelurile din 1990 până în 2030.

Sindicatele și lobby-ul de afaceri al Italiei, Confindustria, deopotrivă au spus că multe țări mici și mijlocii ar putea fi forțate să se închidă dacă guvernul nu oferă scutiri fiscale și stimulente pentru sector.

O problemă importantă

„În pofida plângerilor și solicitărilor din partea sindicatelor și companiilor, în legea bugetului guvernul nu a inclus nicio intervenție pentru a sprijini un sector copleșit de schimbările cauzate de tranziția energetică și verde”, a declarat Ferdinando Uliano, șeful sindicatului FIM CISL. și Stefano Boschini, șeful FIM CISL pentru sectorul auto, au declarat într-un comunicat.

Un grup de asociații din industrie pentru sectorul auto a emis o declarație prin care se plânge de lipsa de sprijin în legea bugetului și în planul Italiei de redresare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica