Vânzările de mașini se vor prăbuși în 2020: Dacia poate salva situația cu cel mai așteptat model

0 0

Dacia, la fel ca alți producători auto, se așteaptă la un declin al vânzărilor anul acesta. Dar pentru constructorul de la Mioveni ar putea fi și o veste care ar putea conduce la o soluție salvatoare.

Anul 2020 a început cum nu se mai poate mai prost pentru constructorii auto. După un declin accelerat în luna ianuarie, au urmat celelalte luni în care pandemia de coronavirus a oprit producția în multe uzine și mulți constructori s-au văzut nevoiți să caute soluții salvatoare.

Analiștii estimează acum că vânzările se vor prăbuși anul acesta. Înmatriculările globale de automobile electrice urmează să înregistreze un declin de 18% în acest an, dar cel mai mult vor scădea, de fapt, autovehiculele cu motoare clasice. Din acest punct de vedere, Dacia ar putea învăța o lecție: producția primului model electric, Dacia Spring, trebuie accelerată pe cât posibil.

Cum se va raporta Dacia la scăderea vânzărilor

Specialiștii care studiază piața auto susțin că scăderea va fi de 18% în rândul mașinilor electrice, dar cel mai afectat sector va fi tot al celor clasice. Astfel, înmatriculările de automobile echipate cu motoare cu combustie internă vor scădea cu 23% la nivel global în 2020.

Cauzele sunt multe și mai toate au legătură cu criza medicală: una dintre ele e închiderea temporară a showroom-urilor, ca urmare a măsurilor destinate limitării propagării virusului COVID-19, a întrerupt vânzările și a afectat…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica