Vaccinul anti-COVID sub forma unei pastile poate fi invenția care revoluționează medicina

0 1

Oamenii de știință de la Universitatea din Oxford urmăresc în viitor noi modalități de combatere a coronavirusului alături de programul de vaccinare.

O modalitate este de a administra inocularea fie ca spray nazal, fie chiar ca pastilă orală. Profesorul Sarah Gilbert, de la departamentul de vaccinologie al universității – și una dintre figurile de frunte în dezvoltarea vaccinului AstraZeneca – a spus că este o posibilitate.

„Ne gândim, de asemenea, la formulările de a doua generație a vaccinului – după cum știți, toate vaccinurile au fost administrate în acest moment ca injecții intramusculare și nu este neapărat cel mai bun mod de a oferi protecție împotriva unei infecții cu virus respirator, unde dorim ca sistemul imunitar să fie activ în căile respiratorii superioare și apoi în tractul respirator inferior, care este locul în care virusul cauzează infecția”, a declarat ea parlamentarilor din Comitetul Științei și Tehnologiei Commons, citată de Metro.co.uk.

Avem deja vaccinuri antigripale administrate prin spray nazal și aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru a utiliza vaccinuri împotriva coronavirusurilor. „De asemenea, este posibil să luați în considerare vaccinarea orală în cazul în care luați o tabletă, care vă va oferi acea imunizare și care ar avea multe beneficii pentru lansarea vaccinului dacă nu ar trebui să utilizați ace și seringi”, a completat doctorul.

Oamenii de…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica