Uscătoarele de mâini, un ocean de bacterii: de ce ar trebui să folosești prosoape

0 0


Uneori, soluțiile tradiționale sunt cele mai bune, iar conform cercetătorilor, se pare că acest principiu se aplică și în cazul prosoapelor în comparație cu uscătoarele de mâini electrice.

În momentul în care s-au instalat primele uscătoare electrice de mâini în băi publice, sistemul respectiv a fost promovat ca fiind mai sănătos, mai curat și mai eficient. Ideea era că, având în vedere că nu atingi nimic după ce te-ai spălat, probabilitatea să intri în contact cu bacterii era mai mici. Realitatea este exact invers.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Leeds a stabilit că uscătoarele electrice nu sunt deloc igienice. Mai mult decât atât, din cauza fluxului foarte agresiv de aer, răspândesc bacteriile în întreaga baie cu un grad terifiant de eficiență.

După cum am aflat în izolare, cei mai mulți oameni se spală pe mâini incorect și ineficient. Din acest motiv, cea mai mare parte a bacteriilor rămâne în continuare pe mâini, iar aceleași bacterii sunt împinse în atmosferă de către fluxul puternic de aer al unui uscător electric. 

Ca referință, pentru că teoria sunt prea abstract fără cifre, oamenii de știință au ajuns la concluzia că un uscător electric împinge în aer cu până la 27 de ori mai multe bacterii decât un prosop din hârtie. La început, aceasta a fost doar o premisă științifică, pornind de la niște calcule realizate într-un mediu controlat.

Partea tristă este că, în momentul…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica