Urmarea neașteptată a epidemiei de coronavirus: de ce internetul din China nu poate face față

0 1

Epidemia de coronavirus este o situație gravă în China, iar acum cauzează și probleme cu internetul pentru cetățenii acestei țări.

Din cauza coronavirusului, chinezii nu se mai pot deplasa oriunde vor. Cel puțin 150 de milioane de cetățeni (peste 10% din populație) trebuie să se supună unor restricții legate de părăsirea locuinței. Autoritățile speră că, prin aceste măsuri, să combată răspândirea epidemiei de coronavirus.

În unele regiuni, locuitorii n-au voie să aducă musafiri în cartiere. În altele, locuitorii unei case pot ieși doar câte unul, pe rând, din casă și asta nu chiar în fiecare zi. De exemplu, într-un district din orașul Xi’an, autoritățile au stipulat că rezidenții își pot părăsi casele doar o dată la trei zile pentru a face cumpărături de alimente și alte elemente esențiale. De asemenea, unele magazine și afaceri nu funcționează și multe companii și-au închis și ele birourile. În cazurile în care există posibilitatea, chinezii lucrează acum de acasă.

China are cea mai mare populație din lume care stă online. Din cei peste 1,3 miliarde de locuitori ai țării, aproximativ 845 au acces la internet, pe care-l folosesc zilnic. Timpul pe care aceștia îl petrec online a crescut odată cu apariția epidemiei de coronavirus, pentru că oamenii sunt forțați să stea acasă.

Cei mai mulți dintre ei au ocupații care le permit să muncească de la calculatoarele de acasă, ceea ce înseamnă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica