Unde ajung noile vaccinuri de la Pfizer, cine are prioritate: 200.000 de doze ajung azi în țară

0 1


Stocurile de vaccinuri Pfizer / BioNTech arată din ce în ce mai bine pentru români. Nu mai puțin de 200 de mii de doze ajung astăzi în țară.

În urmă cu aproximativ o lună, la nivel european, s-a iscat un scandal semnificativ din cauza întârzierii livrărilor de vaccinuri de la Pfizer și Moderna. Pe lângă amenințările oficialilor europeni la adresa marilor companii producătoare, mulți români s-au trezit cu programările amânate cu câteva săptămâni.

Din fericire, situația s-a mai liniștit între timp, iar ritmul vaccinărilor a revenit la normal, chiar și în România. A ajutat la această îmbunătățire a situației atât sosirea în țară a unui număr de aproximativ 800.000 de vaccinuri AstraZeneca, dar și a noilor loturi de vaccinuri Pfizer și Moderna.

Ca referință, astăzi vor intra în țară 201.240 de doze de vaccin produs de Pfizer în colaborare cu BioNTech. Aceasta este a zecea livrare și ajunge în țară prin transport aerian, la fel ca toate celelalte. La ore apropiate, vor ateriza pe Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, conform datelor furnizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

Ca un detaliu important, având în vedere că dozele de vaccin au nevoie de condiții speciale de păstrare, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Dincolo de acest detaliu, dacă ai o curiozitate legată de modul în care se distribuie noile…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica