Un startup susține că are soluția pentru criza din spitalele cu pacienți Covid-19

0 0

Un startup din România susține că are soluția pentru a rezolva criza prin care trec spitalele românești în această perioadă. Crește numărul pacienților infectați cu coronavirus de la o zi la alta, iar unitățile fac cu greu față, mai ales că se plâng de dotări.

E o perioadă critică pentru spitalele din România și sunt zile în care, din păcate, sistemul își arată, din nou, limitările. Medicii și asistenții se plâng că n-au echipamente de protecție – măști, combinezoane, viziere și altele necesare.

Mai mult, e o mare problemă și cu achiziția de ventilatoare, care sunt necesare în saloanele unde sunt tratați pacienții cu Covid-19. Practic, cu ajutorul acestora pacienții sunt ajutați să respire. Un startup din România susține că are soluție pentru a rezolva aceste probleme.

Și anume imprimantele 3D.

Soluții 3D pentru spitalele în care sunt pacienți cu Covid-19

Startupul românesc se foloseşte de tehnologia imprimantelor 3D pentru a produce componente esenţiale pentru ventilatoarele de respiraţie artificială. Compania se numește LxEar și susține că astfel de produse au fost printate în diverse țări afectate, inclusiv Italia.

“Noi dispunem de tehnologia care se folosește în printarea componentelor indispensabile secțiilor ATI, precum sondele de capnograf, folosind tehnologia 3D și rășină medicală biocompatibilă. Am început să testăm printarea unor tuburi Venturi (ce se folosesc la ventilatoarele…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica