Un smartphone își pierde mai repede valoarea decât o mașină

0 10


Există multe investiții pe care le poți face, iar un smartphone e una dintre cele mai proaste, dacă iei în considerare cât de repede își pierde valoarea.

În general, mașinile sunt considerate a fi una dintre cele mai proaste investiții. În mod obișnuit, un vehicul își pierde aproximativ 40% din valoare într-o perioadă de trei ani.

Totuși, se pare că există și investiții mai prost gândite, arată un studiu. Este vorba despre cumpărarea unui smartphone. În acest caz, valoarea scade mult mai drastic.

Asta arată rezultatele unui studiu realizat de Flipsy, ghidul principal al prețurilor online care oferă valori exacte pentru cărți, dispozitive și alte articole bazate pe tendințele actuale ale pieței. Studiul a arătat că telefoanele își pierd între 38% și 76% din valoarea originală în cursul primului an.

Un smartphone își pierde valoarea mai repede decât o mașină

Prețurile telefoanelor sunt și acestea din ce în ce mai mari. Acest lucru îi determină pe oameni să păstreze modele mai vechi pentru o perioadă mai lungă de timp. Media este de 31 de luni, spun datele.

Deprecierea unui telefon depinde, într-adevăr, de model. De exemplu, un iPhone își păstrează valoarea pe o perioadă ceva mai îndelungată decât un telefon din gama Samsung Galaxy.

Flipsy oferă și date concrete. După un an valoarea unui iPhone X a scăzut cu 45%, în timp ce Galaxy S8 a pierdut 57% din valoarea inițială. Și mai prost a stat LG G6, a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica