Un robot sexual ar putea fi cel mai bun „partener” pentru persoanele vârstnice și singure (și nu așa cum te gândești)

0 2

Pentru a oferi companie persoanelor în vârstă care stau singure în lockdown, bioeticianul Facultății de Medicină a Universității din Washington, Nancy Jecker, sugerează dezvoltarea unui nou tip de robot.

Cetățenii în vârstă pot duce o viață mai izolată, din cauza dizabilităților fizice și în special acum a pandemiei COVID-19. În locul interacțiunii umane, relatează The Seattle Times, Jecker susține că roboții ar putea oferi compania socială și sexuală care lipsește din viața lor. Ar fi o abordare mai “umană” de a privi astfel de roboți.

Cum ar ajuta un astfel de robot

Jecker a publicat recent un articol în Journal of Medical Ethics, în care susține că oferirea de companie persoanelor în vârstă este o chestiune de demnitate personală și umană.

Ea spune că un nou tip de robot care are grijă de vârstnici atât din punct de vedere sexual, cât și emoțional – ținându-se de mână, de exemplu, sau purtând conversații – ar putea face bătrânii mai puțin singuri și i-ar putea ajuta să treacă peste anumite perioade mai dificile.

„Proiectarea și comercializarea roboților sexuali pentru persoanele în vârstă și cu dizabilități ar reprezenta o schimbare mare față de practica actuală”, a scris Jecker în cercetarea sa. „Motivul pentru a face acest lucru este de a susține demnitatea umană și de a lua în serios necesitățile celor a căror sexualitate este diminuată de handicap sau izolare”, adaugă…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica