Un pixel, un animal. Proiectul care arată situația tristă a speciilor pe cale de dispariție

0 3


Dacă te gândești la animalele care se află în pericol de extincție, nu ai întotdeauna o imagine precisă a ceea ce înseamnă cu adevărat cifrele în cadrul mai larg al situației generale.

Iar acum, întocmai imaginile neclare sunt cele care îți pot descrie problema. O serie de fotografii ale unor specii pe cale de dispariție, creată pe platforma Imgur de către JJSmooth44, oferă statisticilor îngrijorătoare o față nu foarte limpede. Așa cum este și viitorul animalelor.

Artistul explică modul de creare a acestor imagini: “cu cât este mai pixelată o imagine, cu atât animalul este mai aproape de dispariție”. În timp ce te uiți printre imagini, îți poți da seama cât de aproape sunt de dispariție unele specii. Fiecare pătrat colorat simbolizează un animal din specia reprezentată. Astfel, unele imagini nu au suficienți pixeli pentru a compune o imagine distinctă.

Cu doar 600-650 de tigri indochinezi rămași în natură, specia este reprezentată ca o grilă indistinctă de pixeli portocalii și maro. Una dintre imaginile mai clare vizualizează elefantul asiatic, a cărui populație este estimată la 40.000 – 50.000 exemplare.

Deși elefantul asiatic pare să se descurce mai bine decât celelalte animale din serie, specia a scăzut cu cel puțin 50% în ultimele trei generații.

Speciile de care omenirea ar trebui să aibă grijă

Câinele sălbatic african – între 3.000 și 5.500 exemplare rămase

Leopardul de Amur – 60 exemplare…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica