Un grup de elevi români a creat un proiect pentru colectarea gunoaielor spațiale. Ce premiu au câștigat aceștia

0 2

În ciuda faptului că unele companii spațiale, precum SpaceX, funcționează pentru a face rachete reutilizabile, lansările spațiale lasă încă bucăți de gunoi pe orbită. La fel ca aici pe Pământ, nici gunoiul spațial nu e bun pentru mediu. Iată ce proiect au realizat niște elevi din țara noastră pentru a rezolva problema.

Cum au realizat elevii acest proiect despre curățarea spațiului

Astfel, doisprezece elevi din Constanța au câștigat premiul al doilea la concursul National Space Society Settlement, la secțiunea Large Group, dedicată clasei a zecea.

În total, 22 de țări din lume au participat la acest concurs care are ca temă principală construirea unei stații spațiale permanente. Adrian Nicolescu este profesor de fizică la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța și de 15 ani participă alături de  elevii săi la acest concurs, câștigând numeroase premii. Și de data aceasta, acesta i-a “ghidat” pe elevii săi, care au avut un rezultat extrem de bun.

Ideea a pornit de la elevi”, spune profesorul. “După ce s-au organizat și și-au făcut un plan de bătaie, m-au contactat cu rugămintea de a-i coordona, bazându-se pe experiența mea în coordonarea corespunzătoare a acestui concurs”, adaugă Adrian Nicolescu, citat de Mediafax.

Elevii constănțeni au avut la dispoziție șase luni pentru a realiza “Proiectul Kessler”. Acest proiect are ca scop curățarea deșeurilor spațiale localizate pe orbita…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica