Un avion a aterizat de urgență din cauza unei baterii externe: ce s-a întâmplat

0 9

Un avion al companiei Virgin Atlantic a fost forțat să aterizeze de urgență. Totul a pornit de la o baterie externă care a umplut cabina de fum și un miros neplăcut.

Un zbor operat de Virgin Atlantic între New York și Londra n-a mai ajuns la destinație. A oprit de urgență din cauza unui incendiu declanșat de-o baterie externă. Avionul avea la bord 217 pasageri, dar, din fericire, toți au fost evacuați în siguranță.

Incendiul a fost stins de personalul de la bord, iar investigația post-aterizare a arătat că e vorba de-o baterie externă care a luat foc. Nu au fost oferite detalii despre cauzele care au dus la incendiu, dar tehnologia acestor baterii încă are probleme. Astfel, dacă temperatura de folosire crește sau dacă e folosit un încărcător nepotrivit, asta poate duce la izbucnirea focului.

În cazul acesta, dat fiind că e vorba de folosirea într-un avion, cel mai probabil bateria era folosită pentru încărcarea altor echipamente. Totodată, acumulatorii externi ieftini pot avea numeroase probleme de stabilitate din cauza modului în care au fost construiți. Tocmai de aceea sunt recomandate bateriile premium.

Un alt fapt de reținut în acest caz e că bateria a fost găsită între pernele scaunului. Astfel, e posibil ca presiunea și căldura să fi crescut suficient de mult cât să ducă la explozie.

Trebuie să mai știi că în Europa și Statele Unite ale Americii n-ai voie să lași baterii externe în bagajul de cală. Acestea…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica