Umanitatea, pe Marte: ce șanse avem să colonizăm Planeta Roșie, ambiția giganților spațiali

0 2


Companiile spațiale încearcă să descopere cât mai mult despre univers, dar, mai ales, despre planeta Marte. NASA, Elon Musk cu al lui SpaceX, chinezii și alte națiuni au trimis rovere pe Planeta Roșie, au colectat probe, au adunat dovezi, ba chiar au simulat cum ar fi să trăim acolo.

Explorarea lui Marte și eventuala călătorie umană către ea nu este nimic nou. În timp ce misiunile pilotate au rămas aproape imposibile din punct de vedere financiar și logistic, misiunile fără pilot au început în 1960. Până acum au existat aproximativ 50 de misiuni pe Marte, dintre care aproximativ jumătate au avut succes – o dovadă a dificultății de a ajunge pe Planeta Roșie.

Astăzi, există mai multe nave spațiale care operează pe Marte decât pe oricare altă planetă în afară de Pământ. Din punct de vedere istoric, Marte nu a fost foarte “receptivă” la încercările noastre de a trimite nave spațiale acolo, aproximativ jumătate dintre toate misiunile de pe Planeta Roșie eșuând. Procentul respectiv s-a îmbunătățit în ultimii ani, dar NASA rămâne singura agenție spațială care a operat o navă spațială la suprafața planetei.

Ca referință, până acum au existat aproximativ 50 de misiuni pe Marte, dintre care aproximativ jumătate au avut succes – o dovadă a dificultății de a ajunge la Planeta Roșie. Pentru a numi câteva dintre misiunile operaționale pe Marte, putem aminti Mars Odyssey (2001), Mars Express (2003), Mars Spirit…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica