UE-SUA fluxurile de date s-ar putea confrunta cu „perturbări masive”, susține autoritatea de reglementare irlandeză

0 2

Una dintre cele mai puterice autorități de reglementare a datelor din Uniunea Europeană a avertizat că, companiile ar putea încă să se confrunte cu perturbări masive ale fluxurilor de date translatlantice ca urmare a unei hotărâri judecătorești a UE anul trecut, în ciuda eforturilor depuse de factorii de decizie politică pentru a evita acest rezultat.
Cea mai înaltă instanță a Europei a pronunțat în iulie anul trecut că acordul de transfer de date a fost invalid, motivând îngrijorarea că regimul de supraveghere al SUA ar putea să nu respecte drepturile de confidențialitate ale cetățenilor din blocul UE.

Comisarul irlandez pentru protecția datelor, Helen Dixon, care a fost implicată în caz, a declarat că impactul total va fi determinat de o viitoare hotărâre judecătorească din Irlanda și de eforturile oficialilor UE și SUA de a-l ameliora.

Hotărârea judecătorească din iulie a creat incertitudinea cu privire la posibilitatea de a face chiar posibilele transferuri de date cu caracter personal deținute de companii din UE către Statele Unite.

Biroul Dixon a emis în august un ordin provizoriu pe care mecanismul Facebook îl folosește pentru a transfera datele utilizatorilor din UE către Statele Unite „în practică nu poate fi utilizat”.

Ordinul a fost înghețat de Înalta Curte irlandeză și o decizie cu privire la aceasta, despre care Dixon a spus că ar putea fi decisă încă din aprilie, va fi crucială pentru viitorul…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica