UE a luat decizia care te-ar putea face să treci la mașina electrică

0 3

Numărul românilor care și-au cumpărat o mașină electrică e destul de scăzut. Motivele sunt diverse, dar UE vrea să grăbească un pic lucrurile.

Producătorii auto au investit miliarde de dolari în modele electrice. Și au făcut-o la vremea în care tehnologiile nu erau atât de dezvoltate precum sunt acum. De aici și prețul oarecum ridicat al mașinilor electrice pe care le găsești acum pe piață. Nu-s chiar atât de accesibile.

Dar lucrurile se vor schimva în viitor. Pe măsură de unele investiții au fost amortizate, costurile au început să scadă, iar modelele sunt din ce în ce mai multe, piața va deveni mult mai accesibilă. Îți ziceam AICI de cele mai ieftine mașini electrice pe care le găsești în România. Dar niciuna nu-i sub 20.000 de euro.

Un alt motiv, însă, pentru care românii nu cumpără mașini electrice e lipsa infrastructurii. Iar Uniunea Europeană vrea să rezolve acest lucru.

Decizia UE are rolul de a grăbi achiziția de mașini electrice

Uniunea Europeană a aprobat o schemă de sprijin financiar pentru România în valoare de 53 de milioane de euro. Sunt bani pe care-i vor primi autoritățile pentru a instala stații de încărcare pentru modelele alimentate cu energie electrică.

Intenția e lăudabilă, dar rămâne de văzut dacă și cum va fi pusă în practică.

“Comisia Europeană a concluzionat că măsura planificată de România pentru a susține crearea unei rețele de stații de reîncărcare a…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica