Uber vrea să știe tot ce vorbești în timpul cursei și spune că e pentru siguranța ta

0 13

Uber se pregătește să introducă mai multe funcții în aplicația sa. Una dintre ele va ajuta compania americană să știe tot ce faci în timpul cursei. Și susține că e spre binele tău. Doar că nu toate-s roz așa cum par la prima vedere.

Uber va lansa o funcție-test prin care va înregistra audio tot ce se întâmplă în timpul curselor. Această funcție, susțin americanii, va fi introdusă pentru siguranța celor din mașină: atât șofer, cât și pasageri. Deocamdată, această funcționalitate va fi testată luna viitoare doar în Mexic și Brazilia. Ulterior, ar putea fi introdusă în Statele Unite și, probabil, în celelalte țări în care activează Uber, inclusiv în România.

Șoferii vor putea activa automat înregistrarea audio a tuturor curselor, în timp ce pasagerii vor avea la dispoziție tool-ul Safety Toolkit. Nu e clar deocamdată dacă aceasta se setează manual înainte de fiecare cursă. Uber susține, însă, că și pasagerii și șoferul vor fi informați când se activează noua setare.

Uber naște controverse cu noua funcție de înregistrare audio

Dacă pasagerii, de exemplu, au funcția activată și sesizează o problemă, atunci pot apela la serviciul pentru suport clienți. Iar înregistrarea audio va sta în picioare drept dovadă a neregulilor semnalate. Uber susține că toate aceste date vor fi criptate, dar îngrijorările sunt mari.

Noua funcția naște dezbateri aprinse legate de confidențialitate. Practic, vei fi…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica