Uber pregateste un sistem de detectare a clientilor aflati in stare de ebrietate

0 308

Uber este foarte strict cand vine vorba de respectarea regulilor si doreste sa le ofere soferilor sai cele mai bune conditii astfel incat sa nu aiba de-a face cu clienti „tulburati” si pusi pe scandal. De aceea Uber doreste sa stie care este starea pasagerilor atunci cand acestia folosesc aplicatia de taximetrie.

Compania a inaintat documentatia pentru obtinerea unui brevet care sa le ofere posibilitatea dezvoltarii unui sistem de inteligenta artificiala. Rolul acesteia va fi de interpretare a starii fiecarui pasager. Algoritmul celor de la Uber va analiza comportamentul utilizatorilor si va putea preciza daca acestia au consumat bauturi alcoolice dar si daca sunt afectati de la consumul anumitor substante.

Soferii Uber vor putea primi informatii despre clienti inainte ca acestia sa se urce in masina. Ar putea aparea si conflicte, soferii refuzand sa ia in masina persoane aflate in stare de ebrietate. Chiar si soferii Uber au fost implicati in scandaluri cu privire la clienti beti. Unii soferi ar fi violat femei care consumasera alcool si adormisera in masina inainte de a ajunge la destinatie.

Noua idee Uber ar putea avea insa multe rezultate pozitive si le-ar da o mana de ajutor soferilor sai in alegerea clientelei deoarece tot mai multi sunt deranjati de pasagerii care consuma alcool si nu se comporta civilizat. O sa va tinem la curent cu evolutia acestui proiect si reactiile celor care utilizeaza aplicatia Uber.

 

Source Yoda
You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica