Twitter lansează emoji-urile „Milk Tea Alliance” pe măsură ce mișcarea crește

0 1

Gigantul social media Twitter a lansat joi un emoji pentru Milk Tea Alliance, o mișcare globală pro-democrație online care a unit militanții anti-Beijing din Hong Kong și Taiwan cu protestatarii din Thailanda, Myanmar și nu numai.
Activiștii au salutat anunțul emoji – o ceașcă albă pusă pe un fundal de trei culori reprezentând diferite nuanțe de ceai cu lapte din Thailanda, Hong Kong și Taiwan – pentru prima aniversare a mișcării.

Alianța ”ceaiului de lapte” a izvorât dintr-un război pe Twitter care a izbucnit după ce naționaliștii chinezi au acuzat un tânăr actor thailandez și pe prietena sa că susțin democrația în Hong Kong și independența taiwaneză.

Este numit după o pasiune comună pentru băuturile dulci de ceai din cele trei locuri.

Utilizarea hashtagului a atins un nou nivel în februarie, după lovitura militară din Myanmar, unde protestatarii care au folosit hashtagul au adunat sprijinul regional.

„Am văzut peste 11 milioane de tweets cu hashtagul #MilkTeaAlliance în ultimul an”, a declarat Twitter într-un anunț care a împins hashtagul printre cele mai populare tendințe din Thailanda, Hong Kong și Taiwan, joi.

Anterior, Twitter a lansat emoji-uri pentru mișcările #MeToo și #BlackLivesMatter.
Emoji-urile de pe Twitter au arătat recunoaștere globală și au acordat o mai mare credibilitate mișcării de tineret, a declarat activistul proeminent thailandez Netiwit Chotiphatphaisal, una dintre vocile principale ale…

Citeste continuarea Aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica