Turcia copiază China și cenzurează internetul: planul de acum vizează fix rețele sociale ca Facebook

0 0

Unul dintre puținele locuri în care exprimarea liberă și necenzurată mai putea funcționa în Turcia era reprezentat de rețelele sociale. Acolo, cetățenii turci aveau acces la informații din surse nemăsluite de guvernul național.

Legislația pentru controlul de stat asupra rețelelor sociale precum Facebook, Twitter și chiar YouTube a fost înaintată și acceptată de către oamenii politici ai Turciei. Această măsură atribuie guvernului turc puteri largi asupra social media, instituind în mod formal cenzura și reglementarea conținutului postat.

Ce conține noua lege?

Condițiile apărute în noua lege sunt îndreptate către platformele cu peste 1 milion de utilizatori zilnic, categorie în care se încadrează Facebook, Twitter și YouTube, dar și altele care vor crește în viitor. Legea cere acestor companii să-și deschidă sedii în Turcia și impune pedepse aspre în cazul unui refuz de-a cenzura informații, inclusiv făcând platformele inaccesibile publicului turc.

Sediile localizate în Turcia vor fi răspunzătoare în fața guvernului și vor răspunde cererilor indivizilor sau autorităților de a șterge conținutul care este declarat ca fiind ofensiv.

Răspunsul în mai mult de 48 de ore va fi pedepsit cu amenzi de peste 700.000 dolari. Datele personale ale utilizatorilor vor fi stocate în interiorul Turciei. Legea va intra în vigoare de la 1 octombrie 2020.

Istoria cenzurii turcești este mai veche și mai consistentă decât am…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica