Tulpina britanică a virusului a trecut prin 15 țări cu mult înainte să fie descoperită. Cum a fost posibil?

0 0

Cercetătorii fac o descoperire îngrijorătoare. Varianta britanică a SARS-CoV-2, varianta B117, e mai răspândită decât se credea anterior. Lipsa testelor a făcut dificilă descoperirea acesteia înainte să devină prevalentă.

Varianta B117 este mult mai contagioasă și letală decât cea originală și s-a răspândit, fără se știe, luni de zile în Statele Unite ale Americii, până în octombrie 2020, potrivit noului studiu. Inițial, oamenii de știință credeau că noua variantă extrem de contagioasă a apărut în Marea Britanie.

Oamenii de știință au descoperit-o pentru prima dată la începutul lunii decembrie în Marea Britanie. Noul studiu arată însă că ea s-a răspândit pe tot globul, cu luni de zile înainte de a fi descoperită în Regatul Unit.

„Până când am aflat despre varianta Regatului Unit în decembrie, aceasta se răspândea deja în tăcere în toată lumea”, spune Lauren Ancel Meyers, profesor de biologie integrativă  la Universitatea din Texas. „Acest studiu evidențiază importanța secvențierii genetice”, spune Meyers.

Testul dezvoltat pentru descoperirea noilor variante

Cercetătorii au dezvoltat un nou instrument pe care factorii de decizie din Statele Unite îl pot utiliza în planificarea secvențierii genetice, care ajută la detectarea prezenței variantelor virusului.

Pentru a ajuta SUA să extindă supravegherea națională a variantelor, noul instrument indică numărul de probe de virus care trebuie…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica