Trei, patru vaccinuri împotriva coronavirus până la finalul anului: argumentele Consiliului European

0 2

Charles Michel este președintele Consiliului European și, într-o conferință recentă, a început să ne liniștească în ceea ce privește disponibilitatea unui vaccin.

„Conform informațiilor noastre, sperăm ca între sfârșitul acestui an și începutul anului viitor, să poată fi disponibile treptat trei sau patru vaccinuri”, a asigurat președintele Consiliului European, Charles Michel, intervievat de Rtl France.

Mai mult decât atât, fostul premier belgian este optimist că noul vaccin va ajunge la toate țările UE, datorită efortului Comisiei Europene. Din câte se pare, în numele statelor membre ale Uniunii Europene au fost deja semnate contracte pentru a se asigura că, atunci când vaccinurile vor fi disponibile, vom avea acces cu toții la dozele necesare.

Cum am mai auzit și în trecut, Michel a menționat absența unei ”baghete magice” care le va permite tuturor să fie vaccinați simultan. Pornind de la această situație complexă, președintele Consiliului European a precizat că vor exista „probleme logistice care vor apărea”, deoarece unele vaccinuri vor fi administrate cu o singură doză, iar altele vor necesita două doze. „Sunt chestiuni de logistică, conservare și desfășurare a campaniilor de vaccinare. Iată de ce vreau să îi mobilizăm pe șefii noștri de stat și de guvern pentru a grăbi lucrurile”, a mai adăugat. Michel a subliniat, apoi, că „atunci când este vorba de vaccinuri, am mobilizat resurse pentru a ne…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica