Trebuie să știi asta dacă folosești Android: la ce pericole sunt expuse peste 1 miliard de dispozitive

0 0

Peste 1 miliard de dispozitive Android din întreaga lume sunt expuse la mari pericole în perioada următoare. Dacă deții un telefon mai vechi cu acest sistem de operare, atunci ar fi bine să știi despre ce e vorba.

La nivel mondial, sunt miliarde de dispozitive care folosesc sistemul de operare Android și o bună parte dintre ele sunt expuse mai multor pericole în perioada următoare. Peste un miliard de astfel de dispozitive – fie că e vorba de telefoane sau tablete – nu vor mai beneficia de actualizări. În acest context, devin vulnerabile.

Astfel, dacă deții un dispozitiv mai vechi, care rulează o versiune Android mai veche de versiunea 8, atunci ar trebui să știi că device-ul tău e expus.

Pericole pentru peste 1 miliard de dispozitive cu Android

Din cauza faptului că nu mai primesc update-uri, aceste dispozitive sunt vulnerabile și pot deveni oricând ținta unor atacuri informatice. E posibil să spui, pe bună dreptate, că nu mai rulează nimeni cu versiuni atât de vechi de Android. Totuși, nu e chiar așa.

Organizația Which? din Marea Britanie atrage atenție că două din cinci dispozitive aflate în uz la nivel mondial folosesc aceste versiuni mai vechi. Asta înseamnă că Google nu le va mai asigura update-uri.  Primesc actualizări doar versiunile de Android 11, 10, 9 și 8.

Which? estimează că puțin peste 42% dintre dispozitivele aflate în uz la nivel mondial folosesc Android 6 sau o versiune mai veche a platformei. Există…Citeste continuarea aici

You might also like

Scrie un Comentariu

Adresa de mail nu va fi publica